Mihai Todor

Lacul Sfânta Ana

Dacă este sâmbătă atunci este un prilej bun de a schimba decorul orașului cu altceva. Deși nu era foarte multă zăpadă în Brașov am fost convins că voi găsi suficientă la Sfânta Ana. În fiecare iarnă, de la prima zăpadă până la ultima, drumul până la lac se închide pentru mașini și se deschide pentru sănii. Este un loc și un moment prielinic ca să te simți din nou copil.

Un alt avantaj pentru a te da cu sania la Sfânta Ana este și faptul că te vei distra cel puțin la fel de mult la urcare pe cât te-ai distrat la coborâre. Acest lucru se datorează faptului că cei care gestionează acest parc au mai multe mașini de teren în urma cărora leagă între 6 și 10 sănii pe care le trag până la bariera de sus. Regula pe care fiecare participant la acest trenuleț o află pe pielea lui este:

  • 1 claxon = curbă ușoară
  • 2 claxoane = curbă periculoasă – Ține-te bine!
  • 3 claxoane = Doamne-AJUTĂĂĂ!!!

Din păcate de această dată nu am putut să ne bucurăm în totalitate pentru că drumul spre lac era acoperit de gheață și au fost nevoiți să îl închidă. Cel care închiria săniile mi-a spus ca în ziua precedentă au avut un incident în care cineva nu a mai putut controla sania și a intrat într-un stâlp. Am înțeles că s-a soldat cu un cap spart și o îndoitură din partea stâlpului.

Cu toate acestea, drumul nu a fost în zadar pentru că am putut să închiriem sănii și să ne dăm pe dealul din dreapta drumului, cel care se termină la intrarea în Tinovul Mohoș. Deși nu părea să aibă o înclinare foarte mare, am reușit de fiecare dată să prindem viteze destul de mari încât să se termine cursa într-un copac sau cu persoane care au vrut să testeze cât de tare este zăpada cu capul.

La un moment dat am luat o binemeritată pauză. Am asezonat-o cu vin fiert si cu pâine cu untură!

Luând o pauză
Pâine cu untură

După ce am devorat feliile respective, am revenit cu forțe proaspete la săniuș, unii dintre noi cu idei foarte ingenioase despre cum am putea să ne dăm. Amintesc doar câteva dintre ele cum ar fi coborîrea în formație de trenuleț sau și mai bine, în formă de triunghi. Din păcate nu au prins și cea mai inovatoare coborâre a fost stând pe sanie în lateral, așa cum călăreau femeile acum 200 de ani.

După 4-5 ore de dat cu săniile, arătam ca niște copii fericiți care n-au nici o grijă pe lume. Așa că vă recomand cu caldură să încercați această experiență la Sfânta Ana, dacă nu ați fost deja.

Tel:0752 171 050
Program:Pentru Saniuș, recomand iarna 🙂
Facebook:Lacul Sfânta Ana
Site:Lacul Sfânta Ana
Adresa: Lacul Sfânta Ana, jud. Harghita
Lacul Sfânta Ana
Nu păstra pentru tine dacă ți s-a părut interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top