Mihai Todor

Sultan Mehmet

Ce poți să faci într-o după masă de duminică mohorâtă în care toate lucrurile par a se mișca în reluare și inspirația se lasă așteptată? Raspunsul corect este să mănânci ceva care să te ducă cu gândul la vacanță, soare și relaxare. Și ce poate fi mai potrivit decât mâncarea turcească? Dacă ați răspuns aham aveți dreptate.

În Brașov nu sunt foarte multe alternative pentru mâncare turcească iar Sultan Mehmet îndeplinește un criteriu foarte important – are parcare chiar în față.

Pe lângă mâncarea turcească găsești în meniu și mancare autohtonă românească. Probabil clienții din zonă au făcut o petiție cu titlul ”Vrem ciorbă!” . Pentru că am vrut să susțin petiția locală am început cu o ciorbă de cartofi cu tarhon, acceptabilă, dar fără a avea ceva special.

Pentru a compensa, mâncarea turcească a fost foarte bună. Am luat un Tantuni de Pui și un Saci Kebab tot de pui. Ambele au fost delicioase, cu observația că Kebab-ul a fost un pic cam uleios, în schimb extrem de bine condimentat iar puiul se topea în gură. M-am și imaginat pe o plajă în Turcia, stând la umbra unei terase și admirând valurile. Am și simțit căldura soarelui când am băut ceaiul turcesc foarte fierbinte.

Punctul culminant al ieșirii a fost desertul. Și eu, dar și persoanele cu care am ieșit am așteptat cu nerăbdare să ne ajungă deserturile comandate. Nu cred că ai cum să mănânci un dulce turcesc care să nu-ți placă. Este ca și cum ai spune că italienii nu știu să facă pizza și francezii croissant.

Am comandat Kunefe și Antep Katmeri. Amândoua au fost foarte bune, aromate iar diferențele de textură din Kunefe au fost foarte plăcute.

Tel:0737 444 455
Program:L-D: 12:00 – 22:00
Facebook:Sultan Mehmet
Site:Sultan Mehmet
Adresa: Strada Avram Iancu 66, Brașov 
Sultan Mehmet
Nu păstra pentru tine dacă ți s-a părut interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top