Mihai Todor

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare

Când am aflat de la un prieten că în acest week-end va fi festivalul racilor și a fructelor de mare am fost: I’m all IN. Îmi doream să mănânc ceva nou, ceva diferit, care să mă scoată din monotonie. Întotdeauna asociez racii cu vreun festival de street-food, astfel că nu mă așteptam să mănânc așa ceva în timpul iernii. Am reușit să ajung doar duminică spre final și am fost cam dezamăgit de locul unde s-a organizat. Spațiul expozițional de la ITC Brașov se pare că arată din ce în ce mai rău. Mesele erau murdare, scaunele erau murdare sau rupte, toată lumea stătea îmbrăcată pentru că era frig.

Mi-am zis că nu vreau să fiu influențat de cum arată locul, ci vreau să mă concentrez pe mâncare, gust și experiență. M-am îndreptat spre locul unde era mâncarea și am început să studiez care sunt opțiunile.

Meniu

Nici prezentarea variantelor disponibile la comandă nu a fost grozavă și nu inspira încredere, în schimb fructele de mare arătau bine și mi-am zis că oricum nu mai făcusem vreo indigestie de ceva vreme și imi permiteam să risc.

M-am decis la o porție de creveți deoarece sosul părea de o consistență bună și o porție de midii în sos de roșii cu usturoi. Voiam și o poție de raci dar aceștia fuseseră decimați în zilele precedente. Mai erau câțiva pești pe plită dar nu mi-au trezit interesul.

Spre fericirea mea nu m-am ales cu nicio indigestie, în plus, ceea ce am comandat a fost chiar bun. Mi-a plăcut în mod deosebit sosul de la creveți. Dacă nu ar folosi toată lumea termenul de ”echilibrat” asta aș spune și eu. În schimb o să zic că a fost ”numa’ bun”.

Chiar dacă nu cred că această masă comunală poate fi numită ”festival”, nu îmi pare rău că m-am dus. Cel puțin am transformat o duminică cu puține perspective într-o experiență.

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare
Nu păstra pentru tine dacă ți s-a părut interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top