Mihai Todor

Hanu Paprika

Este sâmbătă și nu vrei să stai acasă. Foarte bine! Ce poți să faci într-o zi rece de iarnă? Păi bineînțeles că trebuie să mănânci un gulaș. Și unde poți să faci acest lucru cel mai bine dacă nu la Hanu Paprika? Are toate avantajele unei mini ieșiri de week-end. Este în afara Brașov-ului încât să simți că mergi undeva anume dar nu foarte departe încât să te plictisești pe drum. Și nici măcar nu am amintit avantajul principal – mâncare foarte bună.

Pentru mine iarna vine cu dorința de comfort food, mâncarea care te duce cu gândul la o pătură călduroasă, o sobă cu lemne și mâncarea pe care o face bunica, mama sau tata în unele familii atipice. Mâncarea care te face să te simți întotdeauna bine indiferent cât de obosit, stresat sau nervos ești. De multe ori este ceva simplu dar care te duce către amintiri plăcute. Comfort food este pentru mine gulașul. Și pireul de cartofi cu mult unt și smântână, dar despre acesta, într-un articol viitor.

La Hanu Paprika ajungi din Brașov în aproape 30 de minute, mergând spre Târgu Secuiesc. Este chiar în centrul orășelului Ozun și întotdeauna sunt multe mașini oprite în față. Vara poți să stai și pe terasă deși fiind chiar lângă stradă, poate nu este cea mai bună idee. Exteriorul și interiorul sunt decorate cu motive tradiționale ungurești-românești și cu unelte mai vechi sau mai noi.

Mie mi-a plăcut foarte mult o masă care fusese devorată de carii și a fost recondiționată. Văd o anumită frumusețe în dezordinea și haosul aparent al traseelor create de carii.

Totuși am venit aici pentru altceva, așa că dacă îți place mâncarea ardelenească, consistentă, care să îți țină de foame timp de mai multe zile nu cred că este ceva de aici care să nu îți placă. Meniul începe cu specialitățile lor și continua cu tot ce te-ai aștepta să găsești în Ardealul cu influențe ungurești.

Eu mi-am luat Gulaș de vită cu cartofi și un Șomloi. Am fost destul de mulți la masă și fiecare și-a luat altceva și pentru că sunt gusturi și dorințe diferite dar și pentru că ne place să încercăm și să impărțim mâncarea. Elementul cu care am fost toți de acord că a fost foarte bun, a fost pâinea care a fost servită înainte de a ne aduce mâncarea. Era o pâine densă cu cartofi și cu o textura care te indeamnă să o apeși de fiecare dată cu degetele înainte de a o băga în gură. Gustul îți rămâne în gură și te face să vrei mai mult. Cred că nu este indicat să vii aici dacă intenționezi să scapi de câteva kilograme în plus.

A ajuns mâncarea comandată și am început degustarea și schimbul farfuriilor între noi. Din păcate pofta a prevalat și nu am făcut poze la toate tipurile de mâncare comandate.

Deși a fost exact ce îmi doream gulașul comandat, totuși așteptam cu nerăbdare și desertul Șomloi.

Șomloi
Uneori este distractiv să te joci cu mâncarea.

Dacă aveți chef de o plimbare, dar nu foarte departe, mergeți cu încredere la Hanu Paprika pentru un gulaș. Dacă veniți dinspre Târgu Secuiesc sau chiar Miercurea Ciuc și nu vreți să ajungeți acasă prea devreme, faceți un popas aici și o să plecați mai departe cu bună dispoziție.

Tel:0753 621 593
Program:L-D: 09:00 – 22:00
Facebook:Hanu Paprika
Adresa: Strada Gabor Aron 89, Ozun, jud. Covasna
Hanu Paprika
Nu păstra pentru tine dacă ți s-a părut interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top